Villatakkien (ja -paitojen) neulominen on mukavinta ylhäältä alaspäin. Siten takkia pääsee jo varhaisessa vaiheessa sovittamaan, eikä kappaleita tarvitse myöskään ommella enää lopussa yhteen. Kaltaiselleni laiskahkolle neulojalle juuri passeli tapa siis.

Tekeillä oleva villatakki 1.9.2015 kuvattuna

Vime syksynä neuloin Louise Top Down -villatakin. Raglan-lisäykset oli helppo ottaa haltuun, enkä neulonut edes mallitilkkua. Samalla sain ensikosketukseni amerikkalaisen Quince & Co. -merkin lankoihin, se oli rakkautta ensisilmäyksillä. Villatakki syntyi nopsasti paksusta, ihanasta Ospreystä.

Nykyisin Quince & Co. -lankoja saa myös tamperelaisesta Lankakauppa Kerästä, eli ei tartte tilailla ulkomailta asti. Tampereelta minulle saapuikin ennen joulua erä fingering-vahvuista Terniä. Se on jo päätynyt vyyhdistä kerälle, ja ohjekin on katsottuna, mutta siitä lisää tuonnempana.

Lammassaari

Viime lokakuun tokana päivä Lammassaaren pitkospuilla. Uudessa villatakissa hymyilytti, ja voi miten sileältä takki näissä kuvissa näyttääkään. On meinaan hieman nyppyyntynyt ahkerassa käytössä, pitäisikin vähän huoltaa sitä…

Love at first sight: Quince & Co.

Louise Top Down cardigan is knitted from aran weight Osprey by Quince & Company.

(Visited 253 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *