Viime kesänä se ajatus vaan jostain tupsahti – halusin kysyä ystävältäni Antilta, josko neuloisin hänelle villapaidan! Kivaa välillä tehdä muillekin, etenkin kun omassa kaapissa on jo melko monta villapaitaa, ja Anttihan innostui ideasta oitis. Tavattiin syksyllä pari kertaa suunnittelupalaverin tiimoilta, Antti sai itse valita mallin ja langat. Minä toki siis suosittelin sopivia lankavaihtoehtoja sen jälkeen kun ohjeeksi oli päätetty Petite Knitin Northland Sweater.

Koska töissä on dediksiä mutta käsitöissä ei, niin taisi olla joulun tienoota, kun viimein tilasin paitalangat. Antti valitsi Isagerin Tweediä värissä Navy ja sille kaveriksi tummansinistä Silk Mohairia. Paitaa neuloin kevään mittaan, otettiin yksi välisovitus vartalo-osan ollessa lähes valmis. Ja tällä kertaa todellakin tein mallitilkun, että paidasta tuli varmasti juuri oikean kokoinen!

Huhtikuussa tavattiin sitten Antin luona siten, että paidasta uupuivat enää hihojen resorit. Otettiin vielä viimeinen sovitus sen varmistamiseksi, että hihoista tulisi sopivan mittaiset, ja sitten neuloin ne loppuun ja päättelin. Viimeistely tehtiin heti perään yksissä tuumin, sinne se paita jäi kuivumaan mittoihinsa aseteltuna Antin kylpyhuoneen lattialle. Seuraavan kerran näinkin paidan vasta kesemmällä Instassa, kun bongasin kuvan, missä Antilla oli tuttu sininen neule yllään. Ai että, ilahduin tosi paljon siitä kuvasta.

Tänään puolestaan suuntasimme yhdessä Liuskasaareen, mistä Antti jatkoi matkaa purjehtien. Merellinen kuvausmiljöö oli juuri mainio, pitihän paita ikuistaa ansaitsemallaan tavalla – etenkin kun se on jo ollut käytössä useammallakin purjehdusreissulla.

Tweed-lanka tekee neuleen pinnasta ihanan eläväisen. Minulla on jo samaista Isagerin lankaa varattuna toiseenkin villapaitaan, eri värissä tietysti.

Olipa kiva piipahdus rannassa. Nyt vaan suotuisia tuulia ja mukavia seikkailuja Antille villapaidan kera! Ps. Ohje oli jälleen taattua Petite Knit -laatua, voin ehdottomasti suositella tätä raglan-puseroa. Mietityt yksityiskohdat ja erittäin selkeä ohjeistus paidan toteuttamiseen.

I knitted the Northland Sweater by Petite Knit to my friend Antti. What a lovely project it was!

(Visited 261 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *