Olen päässyt lankainnostuksessani siihen pisteeseen, että ennen ulkomaanreissuja googlaan kohteen lankakauppatarjonnan. Se kannatti etenkin Lissabonin tapauksessa viime kesänä, sillä ihanaan Retrosaria-puotiin en olisi ikuna päätynyt sattumalta – kauppa sijaitsee kolmannessa kerroksessa, eikä kadulla ollut opasteita sisään. Ja vaikka minulla oli koordinaatit valmiina (Rua do Loreto 61), oli oikean osoitteen löytäminen hankalaa. Jos taloa olisi tähyillyt kauempaa, olisi saattanut huomata teippauksen ikkunassa, mutta me kuljimme katua aivan talon vieressä, ja sinne ikkunat eivät näkyneet.

Retrosaria
Siellä se on, kolmannessa kerroksessa!
Retrosaria
Nämä postilaatikot nähtyäsi olet jo lähellä.

Lopulta kohtasimme värikkäät postilaatikot, joista olin nähnyt kuvan etukäteen, ja tiesimme olevamme oikeassa rappukäytävässä. Ylös kerroksiin kiivettyämme piti vielä soittaa ovikelloa, ja sitten oltiin perillä – lissabonilaisessa lankataivaassa. Tarjolla oli eritoten portugalilaista lankaa, jota ostinkin muutama vyyhdin. Olen jo ennättänyt haaveilla pienestä lisätilauksestakin, lisää Beiroaa olisi saatavissa ihastuttavissa sävyissä.

Retrosarian ohella tutuksi on tullut myös Sommerfuglen Kööpenhaminassa, siellä olen pistäytynyt useamman kerran. Kivijalkapuoti sijaitsee vain kivenheiton päässä ostoskatu Strøgetista osoitteessa Vandkunsten 3. Sommerfuglenin parasta antia on kattava valikoima Isagerin lankoja, ainakin viimeksi hyllyssä tuntui olevan Isager Tvinnin värikartan kaikki sävyt.

Kaikkein kivointa on ostaa kohdemaassa valmistettua lankaa. Reissulangat puikoilla kelpaa muistella matkan edesottamuksia – matkastahan jäi konkreettisesti jotain käteen!

Seuraava matkakohteeni voisi olla Lontoo. Helsingin Sanomissa oli jo viime elokuussa houkutteleva juttu kaupungin lankakaupoista. Täältä tullaan ennemmin tai myöhemmin, I knit ja Loop!

Retrosaria in Lisbon is one of my favorite yarn store abroad (outside Finland). I also like Sommerfuglen in Copenhagen and I’m looking forward to get a change to visit I knit and Loop in London – hopefully in the near future!

(Visited 91 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *