Ilmoittauduimme ystäväni Heidin kanssa jo alkusyksystä Helsingin työväenopiston kurssille Kankaankuviointia Intiasta. Ensimmäinen viidestä kurssi-illasta Vuotalolla on takana, ja lupaavalta vaikuttaa.

Kurssi tuli nopeasti täyteen, joten kannatti olla skarppina ilmoittautumisen auetessa. Sittemmin emme tosin olleetkaan niin kovin skarppeja, sillä luimme tarvikelistaa tarkemmin vasta kurssin alkua edeltävänä iltana. Siellä sanottiin näin: ”Ensimmäiselle kerralle: Pestyjä valkoisia kangastilkkuja eri materiaaleista. Kumihansikkaat ja suojavaate.”

Jaiks! Tilkkuostoksilla olisi ehtinyt käydä moneen kertaan syksyn mittaan, mutta eipä oltu käyty. Onneksi Heidi keksi lakanat, ja meidän liinavaatekaapista löytyi harjoitusmateriaaliksi juuri sopiva valkoinen aluslakana. On muutes pesty useammankin kerran ja vieläpä 60 asteessa.

Kankaanvärjäyskurssilla

Kankaanvärjäyskurssilla

Ensimmäisellä kerralla tutustuttiin erilaisin solmintavärjäystekniikoihin. Esillä oli inspiroivia esimerkkejä, ja pian pääsimme itse solmimaan tilkkujamme. ”Oikeaa työtä” on helpompi visioida, kun tietää millaista jälkeä erilaisilla solminnoilla saa. Ajattelin värjätä paksua puuvillakangasta ja ommella itselleni uuden meikkipussin. Mutta ensin tarvitaan lisää treeniä ja kokeiluja.

Kankaanvärjäyskurssilla

Kankaanvärjäyskurssilla

Värjäys tehdään reaktioväreillä kattiloissa tai ämpäreissä, ennätimme jo tehdä ensimmäiset kokeilut. Seuraavalla kerralla samat tilkut värjätään vielä toiseen kertaan – tietenkin eri värillä. Ensin kuitenkin puran osan ensimmäisen värjäyksen aikaisista solminnoissa ja teen uusia solmintoja eri kohtaan kangasta. Ja sitten vaan lopputulosta jännäämään!

Dyeing fabric – quite easy and fun!

(Visited 47 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *