Viime viikolla toteutin haaveeni ja matkustin lankakaupoille Lontooseen. Olen vieraillut kaupungissa useamman kerran aiemminkin, joten ”pakolliset nähtävyydet” on koluttu jo takavuosina. Tällä kertaa ohjelmassa oli vain kiireetöntä hengailua, kahvittelua, kivoja ravintoloita ja niitä lankakauppavierailuja!

Loop_01_henkinen_mummo

Loop_02_henkinen_mummo

Ensimmäinen lankakohde oli Loop. Angel-metroaseman läheisyydessä sijaitseva puoti oli juuri niin ihana kuin olin etukäteen aavistellutkin. Soma voisi olla sopiva sana tätä kauppaa kuvaamaan: kauniisti koristelu näyteikkuna, lautalattiat ja hyllyt täynnä ihanuuksia. Loop on Brooklyn Tweedin lippulaivamyymälä Euroopassa, joten minulla oli jo etukäteen ostoslista valmiina: 9 vyyhtiä Loftia. Värejä en kuitenkaan ollut miettinyt valmiiksi, joten valinta otti aikansa. Onneksi lomalaisella ei ollut hoppua!

Ihastelin kaikessa rauhassa myös muun tarjonnan, esillä oli kirjoja, pussukoita, puikkoja, kirjontalankoja… Loft-vyyhtien lisäksi kangaskassiin pakattiin vähän muutakin (sinänsä hyvä, että ostossuunnitelma oli valmiina, koska Loopista olisi voinut ostaa kaiken), mutta niistä lisää tuonnempana – samoin kuin siitä, mitä uusista langoistani syntyy.

I_Knit_01_henkinen_mummo

I_Knit_02_henkinen_mummo

I Knit London puolestaan oli pienehkö pettymys. Etukäteen olin katsellut etenkin Waterloossa sijaitsevan kaupan itse värjättyjä I Knit or Dye -lankoja, mutta niissä oli monessa mukana metallin sävyjä, jotka olivat itselleni ehdottomasti liikaa. Myöskään baarikaappi liikkeen perällä ei tehnyt vaikutusta – olimme ystäväni kanssa ainoat asiakkaat, ja olisi tuntunut ihan pöhköltä tilata pullollinen olutta (niin hyvä yhdistelmä kuin neulominen ja yksi olut onkaan). Sohva oli kyllä kutsuva, mutta se oli miehitetty kahden pikkukoiran toimesta, joten jatkoimme suht nopeasti matkaa.

Knit_Whit_Attitude_02_henkinen_mummo

Knit_Whit_Attitude_01_henkinen_mummo

Loopin ohella Lontoon ihanimman lankakaupan tittelistä kisaakin Knit with attitude. Sympaattinen puoti sijaitsee Hackneyssä, minne köröttelimme punaisella kaksikerroksisella bussilla. Vierailumme ajoittui lauantaille (30.4.), jolloin sattui olemaan myös Yarn shop day 2016. Itselläni moinen erikoispäivä oli mennyt täysin ohi, joten sen kunniaksi järjestetty suklaakakkutarjoilu oli makoisa yllätys.

Oli mahtavaa kohdata viimeinkin Wool and the Gang -lankoja, sillä olen ihastellut niitä Instagramissa monet kerrat. Olen tilannut suht paljon lankaa netistä, mutta on aina eri juttu päästä ottamaan tuntumaa omin käsin ja nähdä värisävyt livenä. Kaikkein parasta KWA-puodissa oli kuitenkin sen pyörittäjä, Norjasta lähtöisin oleva Maya. Sympaattinen nainen ehti kertoa monta tarinaa kakunsyönnin lomassa.

Samoissa tiloissa tämän lankakaupan kanssa toimii Of Cabbages & Kings – galleria, joten lankojen ja käsityötarvikkeiden lisäksi tarjolla oli runsaasti koruja ja printtejä.

Breakfast_Club_henkinen_mummo

Hotellimme oli Islingtonissa Angel-metroaseman läheisyydessä (Loop-lankakaupan sijainti saattoi hieman vaikuttaa hotellin valintaan…). Kävelymatkan päässä oli paljon kivoja kahviloita ja ravintoloita. Eritoten tykkäsin The Breakfast Clubista, joka sijaitsi Camden Passagella ihan Loopin lähellä, ja vappulounaan nautimme kasvisravintolassa nimeltä The Gate (Ullalle kiitos suosituksesta!).

Reissun parhaan Gin & Tonicin tarjosi Casa Blue Brick Lanella, cappuccinoja puolestaan tuli nautittua niin monta, että laskut menivät sekaisin.

Yarn shopping in London: Loop, I Knit and Knit with attitude. Awesome!

 

(Visited 240 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *