Helsinki Coffee Festivalista on jo reilu kuukausi, mutta festarin tarjonnasta saa yhä nauttia päivittäin kahvin muodossa! Tuli meinaa tänäkin vuonna tehtyä runsaasti papuostoksia – festarin nettisivuilla se hyvin kiteytetään: yhden viikonlopun ajaksi Helsinkiin syntyy Suomen suurin kahvikauppa ja pop up -kahvila, jossa on laajin valikoima pienten ja isojen paahtimoiden kahveja.

Pohjois-Euroopan suurin kahvifestivaali Helsinki Coffee Festival on ehdottomasti yksi kevätperinteistäni, ja erityisen mukavalta tuntui avata festarikausi muutaman välivuoden jälkeen nimenomaan kahvifestareilla! (Musapuolen starttaan ensi viikolla Kesärauhassa, mistä olen kieltämättä myös varsin innoissani.)

Kuinka olinkaan kaivannut väenpaljoutta ja festarihumua! Oli ihana kierrellä Kaapelitehtaalla ja siemailla kahvimaistiaisia. Eniten kiinnostivat pienet paahtimot, mutta pysähdyin kuvan verran myös Starbucksin kohdalla. Tuo valkovihreä logo liittyy moniin mukaviin reissumuistoihin!

Makea Coffeen pakkaukset jäivät mieleen, sillä ne olivat sekä huippuhienoja että hiilineutraaleja ja 100% kierrätettäviä. Makea Coffee muutes valittiin festareilla vuoden paahtimoksi. Vuoden nuoreksi kahvivaikuttajaksi taas valittiin Anna Siitari. Nimi ei ollut itselleni ennalta tuttu, mutta Siitarin työpaikka Kirjalan Kahvipaahtimo oli! Jos liikut Mikkelin suunnalla, niin suosittelen ehdottomasti Kirjalan Kahvipaahtimon kahvilaa Nuijamiestenkadulla.

Isoimman vaikutuksen tämän vuoden festareilla teki kuitenkin Lykke Kahvitilat, joka lanseerattiin festariviikonloppuna Suomessa. OMG mitä pakkauksia, olisi tehnyt mieli ostaa yksi jokaista! Moiseen en sentäs lähtenyt, vaan valitsin muutaman mieluisimman. Geisha-tölkki on jo tyhjä, samoin kaikki Malin of Hökarängen -pavut on jauhettu ja keitelty V60-tyylillä. Vaaleansininen Big Monday -papupussi sen sijaan odottelee vielä korkkaamistaan, ehkä ensi maanantaina…

For one weekend, Helsinki had the biggest coffee shop and pop up café with the most extensive selection of small and large roasteries’ coffee. Helsinki Coffee Festival <3

(Visited 193 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *