Jotkut langat ovat sellasia, että heti vyyhdit nähtyään tietää, mitä niistä neuloo. Niin kävi viime syksynä Snurressa, kun näin lankakaupassa Hedgehog Fibresin Merino DK -lankaa.

Näin heti mielessäni briossikaulurin , ja pian sellainenkin olikin puikollani.

Pistin reilusti silmukoita, 120 jos en ihan pieleen muista (pitäisi aina tehdä muistiinpanoja!), ja aloitin neulomisen ilman sen tarkempaa ohjetta. Päätin, että kauluri on valmis sitten kun lanka loppuu, ja korkeudesta tuli juuri passeli kyseisellä metodilla. Lankaa kului siis kaksi vyyhtiä, värikäs ja sinertävä. Yläreunaan tein vielä i-cord-reunuksen, joten se on alareunaa viimeistellympi.

Kaulurin valmistuttua kastelin sen ja venytin hieman pingostusvaiheessa, joten sain ympärysmittaan vielä tilkkasen lisää pituutta. Nyt se menee rennosti kaksinkerroin kaulaan, ja lämmittää ihanasti.

Simple and soft brioche cowl, yarn is Hedgehog Fibres Merino DK.

(Visited 878 times, 1 visits today)

8 Comments

  1. Saara - Site Author 6.3.2019 at 14:50

   Voi kiitos! :)

   Reply
 1. Kaisu 10.7.2019 at 13:22

  Moikka, löysin sun blogin vasta tänään, aivan ihanaa kaikkea ? Minkä kokoisilla puikoilla mahdoit tehdä tämän? Kummasti alkoi kiehtoa..

  Reply
  1. Saara - Site Author 12.7.2019 at 12:29

   Voi kiitos! Ja pahoittelut viiveestä vastauksessa, mun pitää käydä aina hyväksymässä kommentit kun roskaviestejä puskee hyökyaallon lailla, mikä on ihan mälsää.

   Muistelen, että käytössä oli 4 mm puikot, mutta ihan satavarma en ole – pitäis aina kirjoittaa ylös! :)

   Reply
   1. Kaisu 22.7.2019 at 13:52

    Aivan hyvä vastaustahti, kesälomakausikin ja kaikkee! Kiitos kovasti vastauksestasi ja ihanaa kesänjatkoa!

 2. Hanni 28.1.2020 at 19:43

  Moikka,

  aivan ihana kauluri! Haluaisinkin kysyä, muistatko vielä, minkä niminen tuo värikkäämpi vyyhti oli? Olen kovin yrittänyt etsiä nimeä kaikilta lankasivustoilta, mutta en ole löytänyt nimeä tälle kauneudelle :)

  Reply
  1. Saara - Site Author 28.1.2020 at 20:16

   Moi, ja voi kiitos! Vitsit, olisihan minulla vielä vyötteet tallessa… Olen huomenna taasen lankalaatikkoni äärellä, tarkistan sitten jos vyöte olisi vielä tallella, niin nimikin sitä myötä varmistuisi :) Palaan asiaan!

   Reply
   1. Saara - Site Author 2.2.2020 at 15:40

    Moikka, hurja määrä vyötteitä oli tallella, muttei harmillisesti enää noiden kahden DK-vyyhdin. Löytyisikö valmistajan sivulta, siellähän on kaikki värit esillä kuvien kera?

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *